De capaciteitstoename komt er simultaan met de bekendmaking van de verkoopresultaten voor het volledige jaar 2020, waaruit een sterke groei van de vraag naar de Recharge-modellen blijkt. Het aandeel van Recharge-wagens als percentage van de totale verkoop is in 2020 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2019.

Tegen 2022 zal de fabriek in Gent meer dan drie keer zoveel elektrische wagens kunnen produceren als nu, goed voor ongeveer 60 procent van de totale productiecapaciteit van de fabriek.

Gent bereidt zich momenteel voor om later dit jaar te starten met de productie van een tweede volledig elektrisch aangedreven Volvo-model op basis van de modulaire voertuigarchitectuur CMA. In de fabriek wordt nu al de XC40 Recharge gebouwd, de eerste volledig elektrische auto van Volvo, en een plug-inhybride versie van de XC40.“Onze toekomst is elektrisch en onze klanten zien duidelijk het potentieel van onze Recharge-wagens”, aldus Javier Varela, hoofd van Global Industrial Operations and Quality. “We blijven ons assortiment verder elektrificeren en onze elektrische productiecapaciteit opdrijven, en Gent is daarbij een echte pionier voor ons wereldwijde productienetwerk.”

Volvo Cars is vastbesloten om een vooraanstaande fabrikant van elektrische wagens te worden en in de komende jaren zal het bedrijf verschillende volledig elektrische wagens op de markt brengen. Het wil dat tegen 2025 de helft van alle verkochte Volvo’s volledig elektrisch is, en de andere helft hybride.

Gent is de eerste fabriek in het wereldwijde productienetwerk waar volledig elektrische wagens worden gebouwd, maar het bedrijf heeft ook plannen om de productiecapaciteit voor elektrische wagens in zijn andere vestigingen over de hele wereld uit te breiden.

Vorige maand kondigde Volvo Cars ook aan dat het elektromotoren gaat assembleren in zijn fabriek voor aandrijflijnen in het Zweedse Skövde en van plan is om tegen het midden van dit decennium zijn elektromotoren volledig in-house te produceren. Daarvoor zal het de komende jaren 700 miljoen SEK investeren. Volvo Cars investeert ook sterk in het interne ontwerp en de interne ontwikkeling van de elektromotoren voor de volgende generatie Volvo-wagens.