De ingebouwde app voegt nieuwe functies toe, zoals vereenvoudigde betalingen en een baanbrekende stopfunctie, die de parkeersessie automatisch beëindigt wanneer de wagen de parkeerplaats verlaat. Die nieuwe functie maakt komaf met een van de vervelende aspecten van het moderne leven, om het Volvo-rijders makkelijker te maken.

De integratie is het resultaat van een nieuwe overeenkomst tussen Volvo Cars en EasyPark, de onderneming achter de populairste parkeerapp van Europa. Op basis van de overeenkomst zal de EasyPark-app beschikbaar worden gemaakt in alle Volvo-modellen met een infotainmentsysteem op basis van Android Automotive OS.

“Voor velen van ons zal dit een bekend scenario zijn: het is een drukke dag, je stapt in je wagen en vertrekt. Pas enkele uren later besef je dat je je parkeersessie niet hebt beëindigd”, zegt Jonas Engström, Head of Strategy and Business Ownership bij Volvo Cars. “Dankzij de functies van EasyPark is er geen risico meer dat bestuurders te veel betalen, terwijl ze toch hun wagen kunnen parkeren zonder een parkeermeter te zoeken of hun smartphone te gebruiken.”

Een van de innoverende kenmerken van de toepassing is dat EasyPark de volledige automatisering van de parkeersessie in sommige parkings mogelijk maakt: de auto begint, eindigt en betaalt zelf de parking met behulp van de camera's.

“De vernieuwende oplossingen die we samen met Volvo Cars creëren, worden de parkeerervaring van de toekomst”, zegt Johan Birgersson, CEO van EasyPark Group. “Door de EasyPark-app in te bouwen in de Volvo-modellen komt het beeld van een wagen die gelijk waar en wanneer zelf de parkeertermijn start en stopt dichterbij dan ooit.”

De EasyPark-app wordt momenteel gebruikt door meer dan tien miljoen gebruikers en is geschikt voor parkeren op straat, op parkeerterreinen en in parkeergarages in meer dan 3200 steden in 25 Europese landen.

Elfi Janssens, Managing Director Volvo Car Belux : “Dit is één van de initiatieven van Volvo Cars om elke rit zo zorgeloos mogelijk te maken.”

De app kan worden gedownload voor alle Volvo-wagens met infotainmentsysteem op basis van Android in de landen waar EasyPark actief is.